torstai 8. marraskuuta 2012

Operaatio älykkyysosamäärän piilottaminen


Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Rapunzel of Swedenin kanssa, ja saatan hyötyä rahallisesti postauksen linkkien kautta tehdyistä tilauksista.

Eilen oli vuorossa taas operaatio älykkyysosamäärän piilotus, eli tutummin tyvikasvun vaalentaminen. Ei muuta kun Schwarzkopf Blondea päähän ja menoks! Mä värjään hiukset aina siveltimen avulla, koska se on tarkempaa, helpompaa ja nopeempaa ku joku nokkapullon kanssa hosuminen.

Samalla huolsin tietysti pidennykset, eli laitoin teipit uusiks. Nää mun tämänhetkiset pidennykset on Dimora-nimisestä helsinkiläisestä liikkeestä, ja nää ei itseasiassa oo teippihiusta, vaan ihan tavallista hiusnauhaa, johon on kiinnitetty teipit. Ja hyvin pysyy! Ei nyt ehkä ihan yhtä hyvin, kun sellaset silikoninauhalla varustetut hiukset, mutta riittävän hyvin kuitenkin.

Tää Dimoran hius on ollu ihan yllättävän laadukasta, ja nää on pysyny hyvinä ties kuinka monta huoltokertaa. Nyt nää alkaa kuitenkin vedellä viimesiään, joten päätin että ens huollossa on aika vaihtaa pidennykset kokonaan uusiin.

Niimpä tein taas tilauksen Rapunzel of Swedenille, jonka hiuksia oon käyttäny vuosikaudet, ja johon oon ollu äärimmäisen tyytyväinen joka kerta. Hius on hyvälaatusta, palvelu kaikin puolin kehuttavaa, tilaukset tulee nopeesti perille ja toimituskin on ilmanen jos tilaa yli sadalla eurolla. Lisäks Rapunzel of Swedenillä on hyvä valikoima eri tekniikoilla kiinnitettäviä pidennyksiä, ja tosi kattava värikartta. Jos tuntuu, että on vaikeeta löytää oikea sävy, voi Rapunzelille lähettää sähköpostilla kuvan hiuksistaan, ja henkilökunta auttaa valitsemaan oikeen sävyn.

Mä haluun talveksi taas pidemmät hiukset, joten tilaukseen lähti pitkää teippihiusta. Lisäks päätin tehdä mun hiuksiin pienen muutoksen, mutta siitä kuulette lisää sit lähempänä :) Seuraavaa huoltoa odotellessa!

67 kommenttia :

 1. Värjäsin juuret tolla samalla värillä ja laitoin goldwellin vaahtosävytettä 10V jota pidin varmaan 20min mut silti juuret näyttää huomattavsti keltasemmilta ku muu tukka :( eikä mulla ees oo omat hiukset yhtään tummat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei oo ilmeisesti ikävä kyllä jaksanu vaalentaa sun hiuksia tarpeeksi, eli olisit tarvinnut vähän voimakkaamman vaalennusaineen :(

   Koitapa laittaa sitä 10V:tä pelkästään niihin keltaisiin osiin, anna vaikuttaa, ja katso tasoittuuko sävy yhtään.

   Jos se on vaalentunut tarpeeksi, eli tummuus on oikea mutta sävy vaan liian lämmin, sen pitäisi tasottua kun taitat vaan sitä keltaista osaa.

   Poista
  2. No siis tietysti laitoin sävytettä vaan blondaamalleni alueelle :) voi olla että se tarvitsee vain uuden kierroksen tai pidemmän vaikutusajan.

   Poista
  3. Kannattaa tosiaan verrata, että onko se tyvi samaa tummuusastetta kuin pituus, mutta vaan sävyltään lämpimämpi, vai onko se oikeasti tummuusasteeltaankin liian tumma. Silloinhan sävyte ei auta, vaan sitä olisi pitänyt vaalentaa enemmän :/

   Todella usein näkee tälläsiä kellertäväksi jääneitä tyvikasvuja, kun on käytetty vaalennusainetta, joka ei oo ollu tarpeeksi voimakasta. Sitten sitä tukkaa vaan taitetaan ja taitetaan, eikä tajuta, ettei se sävyttäminenkään auta, jos se tyvi on yksinkertaisesti liian tumma ja keltainen, eli siellä on liikaa pigmenttiä :/ Se sävyte kun ei vaalenna tukkaa astettakaan, taittaa vaan kylmemmäksi.

   Poista
  4. Mutta toivotaan tosiaan, että se taittuu kun laitat uudestaan :)

   Jos ei, niin sinne pitäisi tehdä uudelleen kevyt vaalennus.

   Poista
  5. Kantsii kokeilla myös samaista vaahtosävyä mut sävynä vaan 10BS, monet taitot sillä tehnyt asiakkaille ja omaan päähän, toimii mielestäni vielä paremmin kuin 10V :)

   Poista
  6. Oon täysin samaa mieltä! :) Mulla on kans käytössä 10BS, koska 10V ei vaan taita tarpeeksi, ja 10BS:llä tulee kauniimman sävyinen lopputulos :)

   Mutta toisaalta nää on hiuskohtasia juttuja, toisilla toimii paremmin 10V :)

   Poista
  7. Oon kans miettiny et jos kokeilis four seasonin kestosävytettä ice ice blondy että voiskohan siitä olla ehkä jotain apua? :)

   Poista
 2. Kun sähän oot kai kampaaja vai olikse niin että valmistut vasta tänä vuonna vai miten menikään, niin siis kun otin melkein 3kk sitten suoristuspermanentin, joka tehtiin kahden tehohoidon kanssa. Kun suoristuksesta oli kulunut jotakin vähän päälle 1kk, niin värjäsin hiukset vähän omaa sävyä vaaleemmiks (oma sävykin blondi mut semmonen likasen värinen) ja nyt haluisin värjätä tolla samalla värillä mikä näkyy tossa postauksessa. Siel ohjeis kuiteski lukee ettei saa käyttää suoristuspermanentattuihin hiuksiin, mut mul on niin kauhee hinku värjätä, mut sit taas toisaalta en uskalla koska en haluu mitään siiliä. Mun piti kysyy sult jotain tähän liittyen mut unohin jo mikä se kysymys oli.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon siis käynyt parturi-kampaajan koulutuksen paria kurssia vaille, eli joo pitäisi lähiaikoina käydä tekemässä se loppuun... :)

   En suosittele missään tapauksessa tekemään vaalennusta hiuksiin, joihin on tehty permanentti, oli se sitten suoristamiskäsittely tai kiharakäsittely! Permanentti on äärimmäisen vahva käsittely, kun hiuksen rikkisillat katkotaan, eli hiukset todellakin voi katketa, jos huonosti käy.

   Poista
 3. En osais kyllä ees kuvitellakkaan sulle tummia hiuksia, noi sopii sulle tosi hyvin! :))

  http://ypm-wilma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Mistä oot hommannu ton siveltimenja paljonko maksoi? Mä aina tuskailen sen vaikeen nokkapullon kanssa sormillä levittäen.. :D
  unkin klipsipidennykset alkaa vedellä viimesiään :( Nää on mun kolmannet pidennykset, ja nyt oon tosissaa alkanu harkita teippipidennyksiä klipsien sijasta. Mietityttää vaan et miten hirvee urakka ne on pitää hyvässä kunnossa kun ne on kumminkin kokoajan päässä toisin kun klipsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun kouluajoilta peräisin, eli se on kampaamotukusta ostettu :)

   Onhan niissä joo vaivaa, tietysti ihan niiden hoitaminen on työläämpää kun oman tukan + klipsien, ja lisäksi ne tosiaan tuppaa menemään huonoon kuntoon. Mulla varsinkin, kun joutuu suoristelemaan paljon. Mutta toisaalta niissä on hyvät puolensa :)

   Poista
  2. Tollanen sivellin tulee myös frank provostin hiusväreissä mukana, siitä laadusta en sitten niin tarkkaa osaa sanoa mutta itellä on ainakin sen avulla hiukset värjätty useampaankin kertaan värjätty kun on vaan pesty käytön jälkeen (tietysti) :D

   Poista
  3. Mä oon ostanu tyvikasvun värjäämistä varten pullasudin! :) hyvin on toiminu ja halpakin!

   Poista
  4. Noita siveltimiä saa kyllä ihan citymarketeistakin ja mulla ainakin toiminut jo monta vuotta ja hinta on alle kympin :)

   Poista
 5. Mäkin oon tilannut tuolta.. pidennyksiä ja peruukin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Vitsi ois hauska kun olis joku erivärinen peruukki!

   Poista
 6. jeah mainospostausta mainospostauksen perään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei haloo! :D Vertaapa anonyymi muihin tämän kokoluokan blogeihin (joilla on siis tuhansia ja taas tuhansia lukijoita ja kävijöitä), niin huomaat että tää on yksi ainoista, joissa niitä mainospostauksia on HARVOIN :D

   Lähes kaikki muut on täynnä kollaaseja ja ties mitä mainospostauksia jopa päivittäin.

   On ihan oikeus ja kohtuus, että Opri saa tällä blogilla tienattua lisäansiota, varsinkin kun mainokset on hyvällä maulla toteutettuja ja niitä ei todellakaan ole usein :)

   Terveisin tyytyväinen lukija, jota ei haittaa vaikka tämäntyyppisiä mainospostauksia olisi useamminkin.

   Poista
  2. Okei mun piti vastata tähän eikä tonne alas.. -.-' niin siis jos ei kiinnosta mainospostaukset ni ne voi varmaan skipata ? :D ja fakta on, että itekki tekisin, kuten moni muuki, jos siitä rahaa sais. :) ja on ihan tosi että Oprilla näitä nyt on harvinaisen vähän.

   Poista
  3. Ja ainakin minua henkilökohtasesti jopa kiinnostaa mainospostaukset ja tuotekokeilut yms. Ei tarvi ostaa aina sikaa säkissä kun kokemuksia voi lukea ensin muualta :)
   http://taasyksikynsiblogi.blogspot.fi/

   Poista
 7. mikset käytä kampaamotukusta ostettuja vaalennusaineita ja hapetteita jos olet kampaaja kuuitenkin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tossa ylempänä kirjottelinkin, että en oo valmistunut parturi-kampaajaksi :)

   Poista
 8. Just ite ostin tollasen värisudin simin tehtaalta ja on ihan sika hyvä:)!ootko opiskellu myös hiusalalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten hyvä suti, varmaan kaheksan vuotta ollu jo käytössä ja edelleen pelittää :D Paitsi vinksottaa snadisti kun olin unohtanu sen kuivumaan harjakset alaspäin :D

   Oon :)

   Poista
 9. Oliks Rapunzel nyt tarpeeks monta kertaa mainittu?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ihan varma, pitäiskö linkkaa se tähän viel pari kertaa? :D

   Poista
 10. Suosittelisitko värjäämään tolla samaisella värillä pitkien hiusten latvat? tippuuko pois:D mulla siis on vaaleat hiukset mutta latvat kellertää sen verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suosittele, toi on kuitenkin värinpoisto, eli tosi stydiä. Voi olla että hiukset kestäisi sen hyvin, mutta voi olla että ei kestä.

   Poista
 11. minkä väriset noi sun pidennykset on? :)
  muuten jos ostaa teippipidennykset, nii riittääkkö semmonen yks "setti"? :D mulla on ollu vaa klipsipidennyksii ni en yhtää tiiä ite :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista yhtään, vaaleinta mitä Dimorassa oli :) Ikävä kyllä se on vähän liian tummaa mun hiuksiin, eli nyt tilasin Rapunzelilta vaaleempaa hiusta.

   Riippuu ihan omista hiuksista ja siitä millasen tuloksen haluaa. Jos omat hiukset ei oo kovin paksut, voi yks pakkaus riittää :)

   Poista
 12. Oletko kokeillut Schwarzkophin live sarjan sitä vaaleinta sävyä, mietin kumpi olisi parempi tämä vai se?: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käyttäny sitä joskus kymmenen vuotta sitten, en tiedä onks se sen jälkeen uudistunut :D

   Se, kumpi on parempaa, riippuu siitä millaista lopputulosta haetaan ja mikä on lähtökohta. Ei voi siis oikein yksiselitteisesti sanoa, että jompi kumpi olisi "parempaa".

   Poista
 13. "saatan hyötyä rahallisesti.."

  Mikä ihmeen saatat.. siis hyödytkö vai et

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu ihan siitä kuinka moni noiden linkkien kautta tilaa ja millä summilla :)

   Tradedoublerin sivuilla voi tutustua tarkemmin näihin maksuperusteisiin ja jopa siihen, paljonko provisiota maksetaan, www.tradedoubler.fi :)

   Poista
 14. Näyttää jotenki tummilta pidennyksiltä kun kattoo sun valkeita hiuksia ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on samat pidennykset kuin mitkä mulla on tähänkin asti ollu? :)

   Mutta mun hiukset ei oo kyllä oikeasti valkoiset, vaikka hyvin vaaleat onkin, kuvat varmaan vääristää :)

   Poista
 15. Opri kiltti, auta mua! Mulla on ihan vaaleet hiukset, muistaakseni kaupan jollain 10-asteisella blondivärillä värjätyt. Tukka on aika huonossa kunnossa, mut haluisin edellee pysyä blondina. Ajattelin siksi värjätä hiukset seuraavaks vähän tummemman sävyisellä blondisävyllä, 8-asteisella. Mut oisko siinä mitää järkeä eli rasittuuko hiukset vähemmän jos ne värjää pari astetta tummemmalla värillä eikä sillä kaikista vaaleimmalla? Vai onko se ihan sama mikä väri on jos se on kuitenkin blondi? Mitään värinpoistoa en ajatellut tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se aina vähän vähemmän rasittaa, mitä vähemmän vaalentava väri :)
   Mutta suosittelen kääntymään kampaajan puoleen, se kun ei välttämättä ole niin simppeli toimenpide, että kun kympin päälle lyö kasin kestovärin, olis lopputulos kasiasteinen.

   Poista
  2. Okei, kiitos että vaivauduit neuvomaan! :)

   Poista
 16. Osaatko auttaa mua nyt? Tilasin vähän aikaa sitten Rapunzelilta pidennykset vaaleinta väriä,niin ne on keltaset! Tiiätkö yhtään miten niitä sais vaalennettuu?:)) kiitos jo ihan hirmusesti etukäteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusten sävyä voi taittaa viileämmäksi esimerkiks vaahtosävyillä, hopeashampoolla tai hopeahoitoaineella.

   Hiusten vaalentamiseen tarvitaankin sitten vaalennusväri (eli vaalea kestoväri) tai vaalennusaine (eli värinpoisto). En suosittele vaalentamaan mitään pidennyksiä, sillä ne eivät välttämättä kestä sitä käsittelyä.

   Vaalentaminen ja keltaisuuden kylmemmäksi taittaminen ovat siis eri asioita, eli ensin pitää miettiä, onko ne pidennykset tummuusasteeltaan liian tummat, vai vaan sävyltään liian keltaiset.

   Poista
 17. Tohon edelliseen vielä. Et ei ne oo keltaset vaan tosi kellertävät :D

  VastaaPoista
 18. julkaisetko tänään stellarin skaban voittajat?

  VastaaPoista
 19. Voi ku ois kiva nähdä kui pitkät hiukses on ilman pidennyksiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti taas ottaa kuva ilman pidennyksiä ja ennen tyven värjäämistä, mutta unohdin :D

   Poista
 20. hmm mä en tiiä miks, mut musta tuntuu et sun postaukset on menny jotenki tylsemmiks sen tauon jälkeen :/ ei siis millään pahalla! :) mut jotenki vaan lyhkäsiä ja vähä kuvia ym :o tykkään kyl lukee sun blogia ja joka päivä selailen :D oot nätti ja jotenki niin hellune! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on mennyt todella tylsäksi ! Ennen oli kiva lukea pidempiä juttuja, kuulumisia ja nähdä kuvia. Ois kiva nähdä kuvia / tietää enemmän arjesta sun muusta. Tuntuu ettei blogissa ole mitään kivaa sisältöä enään mitä jaksaisi odottaa ja käydä usein lukemassa.... :/ Toivottavasti otat tämän rakentavana kommenttina..

   Poista
  2. Ikävää että ette tykkää :)

   Blogin sisältö vaihtelee aina sen henkilökohtaisen elämän mukaan, eli kun on kiirettä, ei ikävä kyllä ole mahdollisuuksia postailla niin usein ja niin pitkiä postauksia, kuin sillon kun ei oo niin kiireinen :)

   Poista
 21. potko koskaa ollu missään kampaamossa töissä? :)

  VastaaPoista
 22. Monta settiä sä tilasit tota tukkaa? :)

  VastaaPoista
 23. heeei laittaaks sun kampaaja noi sun itte tuolta tilaamat hiukset? ku musta tuntuu että täällä meijä tuppukylässä ne ei suostu laittaan muita kun niitten niitä mitkä ne ite tilaa :/

  VastaaPoista
 24. Miten toi pidennys"liuska" näyttää noin tummalle tota valkosta karvamattoo vasten?? kun kuvissa sulla näkyis olevan melkeimpä valkonen tukka ja toi näyttää ruskeen/hiekan sävyseltä :O värjäytyykö noi muuten jotenkin itsestään ajan kanssa kun on ollu monta kertaa päässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, en osaa sanoa? :) Vääristäiskö kuva? :)

   Ei mun hiukset tosiasiassa kyllä oo valkoiset, tosin lähempänä kyllä valkosta kun ruskeeta :D

   Ei värjäänny mitenkään :)

   Poista
 25. Heii, käytätkö/ootko käyttänyt Rapunzelilta sitä ihan valkosinta vaaleeta #6001-sävyä? Kun itellä on ihan valkoset hiukset, ni sopisko se niihin vai onks sekin vähän keltasta kuitenkin? Kun jos ne on keltaset (niinku toi #60-sävy), niin hopeashampoolla tulee omaan tukkaan liian harmahtava/liila sävy :/

  Ois niin kiva tilaa pidennykset, mut viimeks tilasin ton #60 ja se piti vielä värjää ni ei jaksais siihen ruveta taas.

  VastaaPoista
 26. On kyllä todella arvostettavaa, kun mainitset selkeästi näistä mainospostauksista! Itse en tiedä sinun lisäksesi yhtäkään toista bloggaajaa, joka toimii näin :)

  VastaaPoista
 27. Miksiköhän joitakin lukijoita haittaa mainospostaukset? :O

  VastaaPoista
 28. Hei jee! Juurikin katselin netistä hiustenpidennyksiä ja mietin pitkään että mistä kysyn hyvää hiusta.. Sitten tuli sinun blogi mieleen ja päätin tulla kysymään sinun hiustenpidennyksistä mutta täällähän olikin jo postaus valmiina! :D

  VastaaPoista
 29. Heips! Kumpia suosittelisit enemmän, sinettejä vai sitten teippejä? Suoristaisin aika paljon ja käsittelisin muutenkin jonkin verran, itellä luonnonkiharat hiukset mut suoristuu helposti ja on paksut/tuuheat :) Ja mistä ne kannattas hankkii sun mielestä? Oon aatellu tota greatlengths paikkaa ja oon katellu kans rapunzelilta.. :) mut ottasin kyl mielellää sinetit mut kysyisin nyt sun mielipidettä! kiitos <3 sulla on kiva blogi ja tätä on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja että kannattaisko laitatuttaa kampaajalla vai että mutsi laittais?

   Poista